29 noiembrie, zi liberă

29 noiembrie, zi liberă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, 26 noiembrie 2021, la începutul ședinței de guvern, că Executivul a adoptat proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. „Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificare, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României și stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă”, a anunțat premierul.

Ciucă spune însă că vor fi o serie de prevederi în legătură cu cei care nu vor beneficia de zi liberă, acolo unde este necesară continuarea activității. De asemenea, premierul le-a transmis miniștrilor să se asigure că vor putea asigura continuitatea la locul de muncă, astfel încât fondurile care vor fi alocate astăzi prin rectificarea bugetară să ajungă la oameni, fiind necesare operațiuni pentru plata salariilor și pensiilor.

„Două mențiuni legate de proiectul celei de-a doua hotărâri și anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca ministrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul.

Citit 1518 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.