Sulf în flăcări, la Fileşti

Sulf în flăcări, la Fileşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri dimineaţă, într-una dintre clădirile fostului CAP Fileşti a izbucnit un incendiu. Flăcările cuprinseseră o hală în care se prelucra sulf care urma a fi folosit în agricultură.

După cum arată primele informaţii oferite de către forţele care au intervenit la faţa locului, incendiul a pornit de la una dintre maşinile de măcinat bolovanii de sulf. Din utilajul respectiv au sărit mai multe scântei, iar materialele inflamabile din zonă au luat foc.

Intervenţia pompierilor a făcut ca proporţiile incendiului să fie limitate. A fost însă o muncă de salvare dificilă datorită fumului gros şi a mirosului greu al prafului de sulf care începuse să ardă mocnit.

Chiar şi aşa, după aproximativ o oră de intervenţie, pompierii de la ISU Galaţi au reuşit lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestui incident.

La faţa locului s-au prezentat şi comisari ai Gărzii de Mediu, care au evaluat situaţia ţinând cont şi de faptul că în preajmă, la doar câteva sute de metri, se aflau mai multe locuinţe.

„Amenda pe care o pot plăti administratorii acestei societăţii se încadrează între 30 şi 100 de milioane de lei vechi. Sancţiunea se va aplica însă abia după ce va fi evaluată complet situaţia. Vorbim despre o substanţă periculoasă, însă, din fericire, incendiul s-a produs într-un spaţiu închis, iar efectele au fost limitate”, a susţinut Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi. 

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.