Generalul înlocuit de colonel, la ISU Galaţi

Generalul înlocuit de colonel, la ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vineri – festivitatea de predare a drapelului * Colonelul Vasile Balaban, în locul generalului Viorel Zaharia

Am fost privilegiaţi – timp de un deceniu, Galaţiul l-a avut la comanda ISU pe singurul general comandant al unei unităţi din ţară. A venit însă timpul pentru schimbări majore la conducerea Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi.

Generalul Viorel Zaharia se pregăteşte de pensionare. Începând de vineri, ziua în care festivitatea de predare a drapelului va încheia procesul schimbării, la comanda Inspectoratului vine colonelul Vasile Balaban (FOTO), fost adjunct al inspectorului-şef.

„Cel mai vechi ofiţer de la Galaţi”

„Sunt pompier de 31 de ani, şi am străbătut – exclusiv la Galaţi - toate treptele ierarhice, de la simplu soldat, la funcţia actuală, de inspector-şef al  ISU. Cel mai mult timp l-am petrecut la Inspecţia de Prevenire – 25 de ani”, a început prezentarea actualul şef al instituţiei.

„Sunt cel mai vechi ofiţer şi cadru al acestei unităţi - deşi generalul Zaharia este mai în vârstă, dumnealui a terminat studiile la Brăila”, zâmbeşte comandantul.

De două ori şef

Festivitatea militară de vineri, de la ora 11,00, de la garnizoana pompierilor de pe strada Mihai Bravu, va fi cea care va încheia cele două mandate ale generalului Viorel Zaharia – comandant al ISU din 2001 până în 2005, apoi inspector-şef al aceleiaşi instituţii (datorită schimbării titulaturii) -, singurul comandant al unei unităţi ISU din România care a fost promovat la acest grad.

Declaraţia de avere – un apartament, un credit şi o maşină

Conform declaraţiei de avere depusă pe 15 iunie 2009, colonelul Vasile Balaban deţine în coproprietate (cu soţia sa) un apartament de 56 de metri pătraţi, cumpărat în 1991 şi un Renault datând din 2007.

Actualul şef al ISU are un credit de 10.000 de euro, la CEC Banc, care a fost contractat în 2008 şi care va fi achitat în 2012. Ca şef-serviciu în cadrul ISU Galaţi, colonelul Balaban a avut anul trecut un venit total de 53.200 lei.

Citit 2342 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.