Un campion la datorii va fi închis pentru uciderea unui câine

Un campion la datorii va fi închis pentru uciderea unui câine
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălățeanul judecat și condamnat de uciderea unui Amstaff, în urmă cu exact doi ani, va ajunge după gratii. Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Galați, care la condamnat la un an de închisoare cu executare și la plata câtorva mii de lei ca despăgubiri către proprietarul câinelui ucis cu cruzime. Condamnatul este însă o persoană cu multiple probleme cu legea, având la activ, numai în ultimii ani, zeci de amenzi, pe care nu le-a plătit.

Uciderea Ritei, cățeaua din rasa Amstaff, care a sfârșit sub o lovitură de cuțit ce îi era destinată stăpânului ei, a fost soluționată definitiv în justiție, cu o premieră: condamnare la închisoare cu executare, ucigașul animalului, un anume Lucian Aurel Sefer urmând să stea după gratii un an și să îi plătească lui Laurențiu Bocioc, proprietarul câinelui omorât, 5.000 de lei, cu titlu de daune morale. Două instanțe, respectiv Judecătoria, cea care a dat-o în primă fază, și mai apoi Curtea de Apel, unde condamnatul a încercat o reducere a pedepsei, au considerat că Sefer ”merită” o asemenea sancțiune, care reprezintă maximul prevăzut de lege. În condițiile în care, în urmă cu doi ani, un alt caz de ucidere a unui animal, înregistrat la Galați, era soluționat de instanță doar cu amendă penală, putem presupune că la această ultimă condamnare au atârnat decisiv felul în care Sefer a omorât-o pe Rita, înjunghiind-o cu un cuțit cu care îi atacase inițial stăpânul cu care se certa din cauza unor țurțuri de gheață, dar și trecutul condamnatului, pigmentat cu numeroase probleme cu legea.

Colecționar de amenzi 

Lucian Aurel Sefer a fost, cel puțin în ultimii ani, abonat la amenzi. Conform informațiilor publicate pe portalul Judecătoriei Galați, gălățeanul a contabilizat nu mai puțin de 38 de sancțiuni pe care nu le-a plătit și pentru care Primăria Galați a cerut înlocuirea cu muncă în folosul comunității. Conform sentințelor judecătorești, pentru amenzi totale de peste 35.000 de lei, Sefer a fost obligat la sute de ore de muncă, evident neremunerată, în folosul comunității, respectiv la una dintre societățile edilitare. În aceste condiții, este greu de crezut că individul, care va fi scutit o  vreme de grija zilei de mâine, își va achita obligațiile financiare care decurg din sentința judecătorească.

Citit 2893 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.