Zdob şi Zdub cu Fraţii Advahov reprezintă Republica Moldova la Eurovision 2022 (VIDEO)

Zdob şi Zdub cu Fraţii Advahov reprezintă Republica Moldova la Eurovision 2022 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Zdob şi Zdub cu Fraţii Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2022, cu piesa "Trenuleţul". Melodia a fost lansată la finele anului trecut, în preajma relansării cursei de tren Chişinău - Bucureşti şi se bucură de un mare succes, datorită ritmului şi a versurilor cu mesaj tulburător: "Ţаră vесhе, ţаră nоuă/ Раrсă-і unа, раrсă-ѕ dоuă/ Şі-ntr-о ţаră şі-n сеаlаltă/ Јоасă hоrа lаоlаltă/ Сând ајungе trеnu-n gаră/ Раrсă n-а іеşіt dіn ţаră/ Раrсă а mеrѕ fără ѕă іаѕă/ Dе асаѕă рână асаѕă".

Potrivit presei de peste Prut, piesa "Trenuleţul" a fost desemnată câştigătoare de către un juriu profesionist, după audierile live ale concurenţilor. Din juriu au făcut parte nume cunoscute publicului de pe ambele maluri ale Prutului, precum Vali Boghean, Aliona Moon şi Geta Burlacu. Pe locul al doilea s-a clasat Ana Cernicova, o minunată voce care a răsunat şi la "Românii au talent", unde artista a participat în duet cu fiica ei, Amelia Uzun.

Revenind la Zdob şi Zdub, trebuie spus că trupa a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2005, cu piesa "Boonika bate doba", clasându-se în marea finală pe locul al şaselea. Iar în 2011, Zdob și Zdub a fost din nou pe scena acestui concurs internațional cu piesa „So Lucky”, poziționându-se pe locul al 12-lea.

La Eurovision 2022, reprezentanţii Republicii Moldova vor urca pe scenă în prima semifinală, programată pe 10 mai, la Torino (Italia), alături de Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Ucraina, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia, Rusia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Citit 2950 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.