Patronul Galtour-Dunărea dă în judecată Apă-Canal şi Vega 93

Patronul Galtour-Dunărea dă în judecată Apă-Canal şi Vega 93
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Traian Sandu dă în judecată societăţile Apă-Canal şi Vega 93, cărora le cere daune materiale şi le face şi plângere penală * Omul de afaceri este foc şi pară după ce ploaia torenţială de ieri i-a inundat subsolul hotelului, deoarece colectorul de ape din apropiere este în lucru *

Hotelul „Dunărea”, situat la intersecţia străzilor Brăilei şi Domnească, a fost inundat în noaptea de miercuri spre joi, când la Galaţi a plouat cu găleata.

„Miercuri seară, la ora 22, a fost prima inundaţie. La 2 noaptea a fost a doua. Au venit imediat pompierii şi au muncit până la 7.00 dimineaţa ca să scoată apa din subsol”, a povestit patronul Galtour-Dunărea, Traian Sandu.

„Este dezastru. A fost inundată întreaga capacitate de producţie, de depozitare şi de servire. A intrat mâl, obiectele de inventar sunt distruse. Mai grav este faptul că pereţii sunt deterioraţi”, a spus Traian Sandu.

Ieri dimineaţă, omul de afaceri a chemat asiguratorii, care să evalueze pagubele produse de inundaţie.

„Hotelul a mai fost inundat pe 31 mai. Atunci, pagubele au depăşit 100.000 de lei. Acum, ele sunt mult mai mari”, a spus patronul Galtour-Dunărea.

De data aceasta, însă, Traian Sandu nu se va mulţumi doar cu banii primiţi pe poliţa de asigurare, ci le va cere daune materiale celor pe care îi consideră responsabili.

„Colectorul principal de ape aflat la câţiva metri de hotel, în intersecţia Brăilei-Bălcescu, a fost obturat pentru lucrări, iar apele ajung acum la noi. Împotriva Apă-Canal şi Vega 93, pe care îi suspectez inclusiv de rea-credinţă, o să facem un demers comercial, pentru a ne recupera pagubele, şi unul penal, pentru neglijenţă în executarea lucrării la colector”, a declarat Sandu Traian.

Vega 93 lucrează în intersecţia străzilor Brăilei şi Nicolae Bălcescu din 7 mai. Lucrarea, care trebuia să fie gata într-o lună, constă în înlocuirea colectorului din zonă.

După ce va închide acest şantier, constructorul Vega 93 va avansa cu lucrările către ASE. Ele vor fi executate în etape, astfel încât traficul rutier să nu fie restricționat pe toată lungimea străzii Nicolae Bălcescu, ci doar pe tronsoanele aflate în lucru.

Scrisoare deschisă - „Opriţi deteriorarea oraşului Galaţi”

Referitor la problemele apărute la SC Dunărea SA, am primit de la domnul Traian Sandu o scrisoare deschisă, în care, după ce precizează că susţine necesitatea realizării proiectului ISPA, acesta pune câteva întrebări la care gălăţenii trebuie să primească răspuns:

-    Cine este/cine sunt persoanele care răspund nominal de acest proiect?

-    S-a întocmit un studiu de impact privind efectele asupra desfăşurării normale a activităţilor economico-sociale în municipiul Galaţi pe perioada derulării lucrărilor?

-    Sunt autorităţile pregătite să intervină cu maximă operativitate în cazuri de urgenţă cum ar fi intemperii, fenomene naturale extreme, incendii, cazuri medicale, în zonele unde se efectuează lucrările?

-    Există un plan în acest sens?

-    Sunt respectate toate prevederile legale privind executarea unor lucrări de construcţii?

-    Cine verifică respectarea acestora?

-    Cine suportă daunele de orice fel produse de neglijenţa, incompetenţa, iresponsabilitatea sau reaua credinţă, în afara daunelor cuprinse în poliţa de asigurare a lucrărilor?

Scrisoarea este sugestiv intitulată „Opriţi deteriorarea oraşului Galaţi”

Citit 2526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.