Rusia, exclusă de la Eurovision Song Contest

Rusia, exclusă de la Eurovision Song Contest
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Rusia tocmai a fost exclusă de la ediția din acest an a Eurovision Song Contest, potrivit anunţului oficial făcut de Uniunea europeană de radio şi televiziune (European Broadcasting Corporation - EBU).

După cum relata G4Media.ro, Finlanda și Suedia anunţaseră că vor să boicoteze concursul Eurovision din acest an dacă Rusiei i se va permite participarea. Cu o zi înainte, cele două țări – alături de Norvegia, Danemarca, Olanda și Ucraina - ceruseră organizatorului concursului muzical să excludă Rusia.

„În contextul crizei fără precedent din Ucraina, o participare din Rusia la concursul din acest an ar compromite competiția muzicală. Rămânem dedicați protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă”, se arată în comunicatul de presă emis vineri seara de EBU.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

Citit 1334 ori Ultima modificare Duminică, 27 Februarie 2022 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.