Amenzi și avertismente de la ITM pentru benzinăriile din Galați

Amenzi și avertismente de la ITM pentru benzinăriile din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inspecția Muncii, prin inspectoratele sale teritoriale, a desfășurat o campanie națională de control la stațiile de distribuție a carburanților. Campania a început după „isteria benzinei de 11 lei litrul”, s-a derulat în perioada 10-16 martie și i-a avut în obiectiv pe angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto cod CAEN-4730. Controalele inspectorilor de muncă au vizat domeniul relațiilor de muncă și pe cel al securității și sănătății în muncă ale angajaților.


Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, în cadrul acestei campanii, au fost verificați 37 de agenți economici care desfășoară activitate în stațiile de distribuție a carburanților auto de pe raza județului Galați. În total, inspectorii de muncă gălățeni au decis să acorde 86 de avertismente și 13 amenzi în valoare cumulate de 41.500 de lei.
„În urma verificărilor, în domeniul relațiilor de muncă au fost constatate 44 neconformități, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere, și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care 15 au fost avertismente și 5 amenzi în cuantum de 7.500 lei. În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, au fost constatate 79 neconformități, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere și au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, din care 71 au fost avertismente și 8 amenzi în cuantum de 33.000 lei”, informează ITM Galați.
Principalele neconformități constatate au fost: lipsa evidenței timpului de muncă, nerespectarea repausului săptămânal legal, a prevederilor legale privind munca suplimentară și a celor referitoare la munca de noapte, lipsa documentului privind protecția la explozie, neasigurarea echipamentului individual de protecție din materiale care nu produc descărcări electrostatice, lipsa controlului medical la angajarea lucrătorilor.
La nivel național, inspectorii de muncă au dat peste 500 de amenzi în urma controalelor la stațiile de carburanți, în valoare de peste 2,2 milioane de lei, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Au fost descoperite 11 cazuri de muncă la negru, iar activitatea unui operator economic a fost sistată.
În urma creșterii prețurilor la carburanți, mai multe instituții au efectuat controale la benzinării (ISU, Protecția Consumatorilor, ITM), iar Guvernul a anunțat aplicarea unor amenzi.

Citit 1500 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 23:38

2 comentarii

 • postat de ,,Echipamentul individual de protecție
  Sâmbătă, 19 Martie 2022 20:41
  95.76.59.***
  Ca să citez un clasic în viață și anume ,,a fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze", la fel s-a procedat și acum, mai exact a fost nevoie să se crească prețurile la combustibili ca ITM să-și facă datoria, pentru că nu cred să fie doar o ,,recomandare" primită de la ,,Cel-de -sus" sau și mai grav, exces de zel. Domnilor de la ITM prin această acțiune ați demonstrat că sunteți o simplă ,,ustensilă" de represalii, atunci când situația o cere.
  0
  8
  Raportează
 • postat de ddd
  Sâmbătă, 19 Martie 2022 16:40
  89.137.231.***
  In germania la un salariu de 2000-3000 euro pebzina e 6 lei. La noi este 7.80-8. lei. Au marit preturile nejustificat de mult ca mai apoi la scadere sa fie tot mare adica peste 7 lei si nu 5,80- 6 lei. Statul roman e mana in mana cu ei ca de acolo castiga. Nu mai cumparati mult si circulati mai putin si boicotati pe speculanti si benzinarii lacomi. Se scumpeste combustibilul apoi se scumpesc toate alimentele si turism zero ca lumea numai circula.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.