Siretul scade văzând cu ochii

Siretul scade văzând cu ochii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe Siret, situaţia este sub control. La Şendreni, acolo unde râul depăşise cota de pericol şi ameninţa să inunde circa 100 de case din comună, apele s-au retras. Ieri, la prânz, Siretul măsura 625 de centimetri, faţă de 729 de centimetri, nivel-record atins luni, pe 5 iulie.

Circulaţia feroviară pe firul Galaţi-Tecuci, prin Şendreni, este oprită în continuare. La fel şi traficul rutier pe DN 2B, care va fi reluat, însă, în curând, datorită retragerii apelor.

Doar 6 ofiţeri şi subofiţeri ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se mai află acum la Şendreni. Ei scot apa infiltrată şi o deversează dincolo de digul de apărare.

Stau acolo câte 24 de ore şi dorm în maşini sau în barca de intervenţii. La prânz, le aduc de mâncare preoţii din comună, Lucian Oprea şi Nicolae Dănilă. În meniul de ieri: varză cu pâine.

„Biserica duce alimente la cantina Centrului Social Şendreni, unde este gătită mâncarea, şi apoi o aducem aici, pentru băieţi”, a declarat ieri preotul Lucian Oprea.

„Băieţii” rămân acolo până când starea de pericol va dispărea complet, fapt pe care îl vor stabili specialiştii de la Apele Române.

Citit 1655 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.