De ce boicotează consilierii PNL ședințele CJ. „Să vină Dragoș Bucur și «Visuri la cheie»!”

De ce boicotează consilierii PNL ședințele CJ. „Să vină Dragoș Bucur și «Visuri la cheie»!”
Actorul Dragoș Bucur ar putea demola casele de pe centura mică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pretenții, nu glumă! Liderul gălățean al liberalilor explică motivul tergiversării proiectului care vizează demolarea unor proprietăți de la marginea municipiului Galați. Se pare că PNL-iștii vor să vină Pro TV-ul și să filmeze totul, ca în show-ul coordonat de Dragoș Bucur.

Trece timpul...

Este unul dintre subiectele la modă din ultima săptămână: consilierii PNL evită ședințele Consiliului Județului Galați, iar un proiect important care vizează exproprierile de pe Drumul de Centură (DJ 251M) nu pot fi aprobate. Numai de chestiuni serioase nu avea chef pagina de Pamflet a "Vieții libere". Fiind decizie patrimonială, conform legii, este nevoie de votul a două treimi din numărul posesorilor de mandat din acest for. Au trecut trei ședințe de CJ, liberalii lui George Stângă încă se ascund și nu se știe dacă și când ar putea trece la treabă. Pe de altă parte, filiala PNL Galați a emis un comunicat de presă în care acuză despotismul președintelui CJ Costel Fotea.

Zvonul femeii de serviciu

Se pare, totuși, că nicio reacție nu este pe bune, că inclusiv Fotea blufează. Femeia de serviciu care mătură sediul liberalilor de Covurlui susține că unul dintre eroii negativi ai acestor zile ar fi prins din zbor esența proiectului buclucaș și i-a speriat și pe ai săi colegi. "Băi, fiți atenți ce au în cap PSD-iștii din Consiliu! Vor să ne dărâme casele ca să facă centura aia mică de pe lângă oraș! Eu propun să nu ne mai prezentăm la ședințe, ca să nu treacă proiectul. O fi un pas mare pentru municipiu să aibă o centură ca lumea, dar e un pas înapoi pentru noi, cei din PNL, care vom rămâne sub cerul liber", ar fi comentat reprezentantul partidului cu săgeată.

Ce spune Stângă

Ce să înțelegem? Că înșiși liberalii de apă dulce dețin proprietăți la periferia reședinței județului sau doar n-au prins miezul proiectului și au dat bir cu fugiții "just in case", blocând astfel lucrările într-o perioadă în care până și vremea ține cu noi? Am încercat să obținem părerea liderului Stângă, însă acesta a preferat să fie misterios: "Ați văzut filmul «Don't Look Up»? Sunt interese mari la mijloc, ni se vrea răul, ne simțim urmăriți și, până la urmă, de ce să fie stricate niște case? O să fim de acord doar dacă va fi chemat Dragoș Bucur de la emisiunea «Visuri la cheie» de la Pro TV. Să le dărâme el, să strigăm cu toții «Mută autocarul!». Asta vrem." No comment.

Jos centura!

Pamflet în versuri

Ana și Caiafa de Submarin Cosorescu

Eu aşa-s din mamă-n fiică:/ rag şi behăi şi guiţ

unde vreau, cu nesimţire.../ eu terorizez oriunde

şi oricând... sunt intrigantă/ şi pun degetul pe bliţ

când e vorba de-arătarea/ creierului meu grăunte!

Eu aşa-s din mamă-n fiică:/ scump gunoi ereditar,

devlă goală şi pătrată,/ îngâmfare stricăcioasă,

cârdăşie cu „n-am treabă”,/ leită cu „n-am habar”

într-o şleahtă-ntortocheată,/ tută, josnică şi joasă!

Aşa-s eu... lichea zurlie.../ însă formulez iertare:

am jignit capra şi scroafa,/ am jignit vaca şi oaia

fiindcă eu sunt o cutră,/ piază rea, răzbunătoare,

seacă-n fond şi plină-n formă.../ o jigodie... o aia!

Aşadar... luaţi aminte,/ nu m-atingeţi, sunt otrava

fără leac şi demnitate/ nici la bal, nici la spital...

nici nu merg la probitate,/ sunt şi Ana şi Caiafa -

eu, de fapt, sunt prostănacă/ hurducată hormonal!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte glume pe seama boicotului PNL Galați

* Amanta unuia dintre consilierii județeni PNL are altă versiune, mai interesantă: "Al meu, dacă-i pot spune așa fără să știe nevastă-sa, și-a impus doar să construiască. E principiul lui de când a intrat în politică. Nu vrea să demoleze, să strice case. Bine, cu asta mă ocup eu, sper să-mi iasă până la urmă."

* Reprezentanții locali ai USR-ului consideră că acest circ este făcut de comun acord cu șeful forului, Costel Fotea. "Ca să-și întărească poziția în partid, adică să le arate mai-marilor PSD cum dă de pământ cu PNL-ul în teritoriu, Costel a bătut palma cu Stângă. Și o să-i iasă bine", crede un consilier județean din partidul lui Rodeanu și Postică. L-am întrebat ce ar avea de câștigat președintele PNL Galați, iar răspunsul său ne-a convins: "Ca de obicei, nimic. Dar când a negociat bine Stângă, când i-a ieșit și lui ceva din acordul cu alt partid?"

* Se speculează şi că aceasta este o metodă neconvențională de publicitate. "Unul dintre mai-marii PNL-ului local e mare fan Durbacă, iar ăla avea o vorbă. «Bă, dacă tot scrii de rău de mine, pune și o poză!» Așa și ei, vor să le crească notorietatea", e de părere un jurnalist cu experiență din târg.

Ca Vulturul pe Stângă

Galațiul se leapădă de #șîeu

O companie gălățeană a câștigat cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România. Societatea comercială de la noi se va ocupa de proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești (foto), un tronson de 37 km între localitățile Cornetu și Tigveni, care va costa peste un miliard de euro. Se bârfește că firma din Galați n-ar fi pus mâna pe acest obiectiv dacă n-ar fi jurat cu mâna pe Biblie că se leapădă de ideea ridicării unei autostrăzi în Moldova. "Te lepezi de #șîeu?"/ "Da, fără #șîeu."

Autostrada Speranței, la Parter

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2183 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:30