Întârzieri la montarea tablierului podului peste Dunăre
Foto: Ovidiu Amălinei

Întârzieri la montarea tablierului podului peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a efectuat vineri, 20 mai, o vizită de lucru pe șantierul podului peste Dunăre ce va conecta Galațiul și Brăila de malul din Tulcea.

Investiția, în valoare de peste 350 de milioane de euro, este cel mai mare proiect de infrastructură derulat în România în ultimele trei decenii.

Lucrarea este executată de o companie din Italia și una din Japonia, iar reprezentanții acestora i-au prezentat lui Grindeanu pașii care s-au făcut în derularea proiectului. În prezent se lucrează la montarea celor 86 de segmente de tablier care vor forma calea de rulare a podului. Fiecare astfel de segment are o lungime de 25 de metri și o greutate de 250 de tone. Montarea acestor piese înregistrează o serie de întârzieri, dar acest lucru nu va afecta termenul de finalizare a lucrării, susțin constructorii.

Podul peste Dunăre este parte a unui proces mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din zona Galați - Brăila, a subliniat vicepremierul Sorin Grindeanu.

La momentul finalizării, podul peste Dunăre va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Citit 4665 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.