Întârzieri la montarea tablierului podului peste Dunăre
Foto: Ovidiu Amălinei

Întârzieri la montarea tablierului podului peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a efectuat vineri, 20 mai, o vizită de lucru pe șantierul podului peste Dunăre ce va conecta Galațiul și Brăila de malul din Tulcea.
Investiția, în valoare de peste 350 de milioane de euro, este cel mai mare proiect de infrastructură derulat în România în ultimele trei decenii.
Lucrarea este executată de o companie din Italia și una din Japonia, iar reprezentanții acestora i-au prezentat lui Grindeanu pașii care s-au făcut în derularea proiectului. În prezent se lucrează la montarea celor 86 de segmente de tablier care vor forma calea de rulare a podului. Fiecare astfel de segment are o lungime de 25 de metri și o greutate de 250 de tone. Montarea acestor piese înregistrează o serie de întârzieri, dar acest lucru nu va afecta termenul de finalizare a lucrării, susțin constructorii.
Podul peste Dunăre este parte a unui proces mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din zona Galați - Brăila, a subliniat vicepremierul Sorin Grindeanu.
La momentul finalizării, podul peste Dunăre va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Citit 4282 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 00:50

3 comentarii

 • postat de apolodor
  Luni, 23 Mai 2022 09:13
  109.166.133.***
  alooo, terminati cu alipirea cuvantului "Galati" in orice are legatura cu podul de la Braila! Nu aveti deloc vreo contributie la realizarea lui. De ce nu zona Tulcea - Constanta sau Braila - Ialomita sau Braila -Tulcea si atat?! Va bagati voi Galatenii ca fiind parte egala la pod! Unde va este podul vostru? Unde este tunelul vostru? Nu cumva vreti ca el sa fie botezat Podul Galatean? Reparati-va intai "ousoarele" voastre imense din centrul orasului insa jos labele de pe pod!!!
  27
  12
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 23 Mai 2022 08:57
  86.124.201.***
  ""Întârzieri la montarea tablierului podului peste Dunăre"Executia podului este in intirziere doar in mintea ministrului!Astia fac ditamai podul in doi -trei ani iar ministerul transportului nu a reusit sa faca o centura a Tecuciului in vreo 10 ani!Din 2019 pina in prezent s-au plimbat prin minister vreo 5 ministrii!15 ministrii in 10 ani!!!!!!Hai sa fim seriosi!O vizita a unui ministru al transportului care peste 6 luni nu mai este e egal cu zero!Nul!!!!!!!!!!!
  0
  23
  Raportează
 • postat de Goe
  Luni, 23 Mai 2022 08:07
  5.13.148.***
  Ba este in intarziere,ba este in termem ! Acest ministru care are o gura parca este taiata cu lama ar trebui sa taca si sa nu se mai amestece in treburi care-l depasesc! El nu stie decat sa ameninte cu destituirea si sa bata cu pumnul in masa pentru rezolvarea incompetentei sale!
  9
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.