Sfat pentru amatorii de pescuit: ”Nu vă duceți la crap!”

Sfat pentru amatorii de pescuit: ”Nu vă duceți la crap!”
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Este posibil ca apa să nu fi atins încă 15 grade Celsius, temperatura la care peștii, în special ciprinidele, încep să depună icrele. Momentul nu este însă prea departe.

Dovadă că marți, la Vlădești, în bazinul cunoscut drept Șase Hectare, vreo 40-50 de nebuni (subsemnatul în cap de listă) au stat toată ziua cu ghioagele în baltă, fără să vadă măcar un solz în juvelnic.

În schimb, o droaie de „submarine” își foiau înotătoarele dorsale prin fața noastră, la 2-3 metri de mal, în căutarea apei puțin adânci, călduțe, aflate la adăpostul buruienilor.

Un tip mai deștept s-a săturat de holbat ochii degeaba la lansete, și-a pus undița în spinare și a plecat pe canalul din spate.

El a fost singurul care s-a distrat, pentru că, pe la sfârșitul zilei, avea vreo 2,5-3 kg de caras cât palma. Carasul e mai puțin pretențios la temperatura apei. Mulțumirea singurului pescar de succes a fost cu atât mai mare cu cât a plătit o taxă de doar 30 de lei, față de cei 70 „donați” de ceilalți.

Cât despre crap, de la el deocamdată avem salutări și urări de bine: după ce depune icrele, mai stă câteva săptămâni să-și tragă sufletul.

Citit 29795 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.