Lucrări de mentenanță atribuite pentru drumurile județene

Lucrări de mentenanță atribuite pentru drumurile județene
Contract-cadru pentru doi ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), Consiliul Județean Galați a efectuat recent o nouă atribuire pentru lucrări de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene. Este vorba despre un acord-cadru pentru doi ani, cu o valoare de aproape 14,2 milioane de lei, exclusiv TVA, prima perioadă fiind cuprinsă de la data semnării contractului și până la finele anului în curs, în vreme ce a doua are în vedere anul 2023.

Conform informațiilor din SEAP, datorită stării actuale a drumurilor județene, ce prezintă degradări ale infrastructurii rutiere cauzate de durata de exploatare îndelungată, a condițiilor climaterice și intensificarea traficului, este necesară încheierea unui contract pentru lucrări de întreținere pe timp de vară. Pe parcursul utilizării şi exploatării drumurilor pot apărea defecțiuni ale suprafeței de rulare, care, în timp, creează posibilitatea producerii unor accidente.

Mai concret, asocierea câștigătoare, din care fac parte ofertanții Davide Construct SRL și TQM Management SRL, împreună cu subcontractantul Orizont Vector SRL și terțul Roman Impex Prest SRL, a obținut lucrările, ca urmare a unei proceduri de achiziție simplificate, la care au participat și alte două grupări de firme.

Printre lucrările ce urmează a fi efectuate, am identificat: întreținerea pavajelor din piatră cubică, a platformei drumului (îndepărtare potmol, arbori, tăieri de acostamente, de cavalieri și corectarea taluzurilor), asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și prevenirea efectelor inundațiilor, dar şi întreținerea curentă și periodică a podurilor și podețelor sau completări de acostamente.

Citit 943 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2022 04:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.