Concert dedicat Zilei Dunării la Muzeul Eparhial
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Concert dedicat Zilei Dunării la Muzeul Eparhial
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost duminică, 3 iulie, gazda concertului vocal-simfonic ”Rapsodia Dunării”, eveniment dedicat marcării Zilei Internaționale a Dunării.

Manifestarea devenită deja tradițională a fost rodul colaborării dintre Muzeul Eparhial și Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

”Concertul s-a desfăşurat în cadrul natural din Parcul Muzeului eparhial şi a fost susţinut de orchestra simfonică, corul şi baletul Teatrului liric gălăţean, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi.

La eveniment, a fost prezent şi chiriarhul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, care a adresat un cuvânt de mulţumire şi de apreciere pentru această manifestare culturală de excepţie desfăşurată în spaţiul generos şi primitor al Muzeului eparhial, numit cu acest prilej de către Înalt Prea Sfinţia Sa ”o catedrală a muzicii de calitate”.

Artiştii gălăţeni au interpretat piese muzicale românești și universale, creaţii ale unor compozitori din ţări dunărene precum Austria, Ungaria şi România”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Armoniile vieneze, dar şi ritmurile muzicii românești, au creat legături spirituale unice între culturi diferite, aşezate pe malul celui mai cosmopolit fluviu, Dunărea.

Prin acest concert-spectacol, Teatrul muzical din Galaţi îşi încheie stagiunea lirică 2021-2022.

Citit 1036 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2022 07:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.