Codul fiscal îi scoate pe transportatori în stradă

Codul fiscal îi scoate pe transportatori în stradă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mai multe organizaţii ale transportatorilor - COTAR, APTE 2002, APULUM - solicită Guvernului eliminarea unei prevederi din proiectul de modificare a Codului fiscal potrivit căreia impozitele pentru salariaţii din transporturile rutiere cresc de până la 10 ori.

"Suntem pregătiţi să ieşim în stradă, în toată ţara! Propunerea de majorare a impozitelor pentru transportatori va băga în faliment toate firmele româneşti, după doi ani şi jumătate în care transportatorilor li s-au pus piedici şi nu li s-a acordat niciun fel de ajutor”, se arată într-un comunicat COTAR.

Propunerea de la punctul 36 din Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal transformă în venituri impozabile toate sumele care depăşesc 33 la sută din salariul de bază, reprezentând indemnizaţii plătite pentru clauza de mobilitate. COTAR arată că, prin această modificare, Guvernul vrea să anuleze o lege votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte, la mai puţin de 3 luni de la intrarea ei în vigoare - Legea 72/2022.

Pierderile calculate în urma aplicării prevederilor actuale pentru viitorul Cod fiscal ar fi de circa 1,5 miliarde de euro pe an, precizează transportatorii.

Citit 1122 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.