15.000 de oameni au sărbătorit comunitatea LGBTQIA+ la București

15.000 de oameni au sărbătorit comunitatea LGBTQIA+ la București
Pride 2022
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cea de-a 17-a ediție a Marșului Bucharest Pride a avut loc pe 9 iulie pe traseul Calea Victoriei - Parcul Izvor. Peste 15.000 de oameni au umplut inima Capitalei cu iubire și susținere pentru comunitatea LGBTQIA+ din România, potrivit unui comunicat al Asociației ACCEPT.

Anul acesta, Bucharest Pride s-a bucurat de cel mai lung traseu din istoria sa, având ca punct final Parcul Izvor, care a găzduit timp de patru zile cea de-a doua ediție a Pride Park - un maraton de evenimente în aer liber care au sărbătorit iubirea și cultura comunității LGBTQIA+. Printre participanți s-au numărat persoane LGBTQIA+ alături de prieteni, familie, colegi, aliați din cadrul misiunilor diplomatice, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale LGBTQIA+ din țară.

La sfârșitul Marșului, pe scena Bucharest Pride au luat cuvântul Alex Zorilă (Asociația ACCEPT și organizatoarea Bucharest Pride 2022), Andrew Noble (Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România), Andre Rădulescu (activistx* LGBTQIA+ și coordonatorx* Identity.Education), Inna Vodotiyets (membră a Insight - ONG LGBTQIA+ din Kiev, Ucraina - activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, feministă) și Matt (activist din Ucraina, lucrător social), Antonella Lerca Duda (femeie trans, membră în board-ul Transgender Europe), Lari Rotaru (persoană trans non-binară, psiholog și psihoterapeut) și Raj Alexandru Udrea (artist LGBTQIA+).

Alex Zorilă, organizatoarea Bucharest Pride 2022, a declarat„Ne bucurăm de prezența în număr mare a comunității LGBTQIA+ și a aliaților săi la evenimentele organizate în cadrul săptămânii Bucharest Pride 2022. Marșul Bucharest Pride este în continuare locul unde ne cerem drepturile ca persoane LGBTQIA+ în România. Comunitatea LGBTQIA+ din România a arătat astăzi că, în ciuda tuturor problemelor și greutăților pe care le înfruntă zilnic, are curajul și perseverența de a lupta în inima Bucureștiului pentru iubire. Cei 15.000 de oameni prezenți astăzi pe Calea Victoriei au demonstrat încă o dată că împreună suntem mai puternici, iar vocile noastre nu pot să mai fie ignorate de statul român.”

Foto Bucharest Pride 2022 - Raluca Rusu 

* Formă acceptată în limba română pentru persoanele non-binare

Citit 995 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.