Ambasadorul României în Franța, rechemat de președintele Iohannis

Ambasadorul României în Franța, rechemat de președintele Iohannis
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 iulie 2022, decretul privind rechemarea lui Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra și în Principatul Monaco, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit datelor de pe portalul ambasadei, Luca Niculescu este licenţiat în Jurnalism şi a absolvit un master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism din Strasbourg. Jurnalist, iar din 2000 redactor-șef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu și-a construit o carieră cu predilecție în domeniul relațiilor internaționale: realizator, din 2006, al emisiunii „Afaceri externe” la canalul de televiziune Money Channel; moderator al mai multor emisiuni la canalul public TVR 1, între 2007-2012: „Arena publică”, „Europa ne privește” și „Fără frontiere”. Din 2012, Luca Niculescu a moderat emisiunile „Imparțial” și „Pașaport diplomatic” la Digi24. A fost, totodată, corespondent permanent în România pentru mass-media din Franța (France Info, France Culture, France Inter, TV5 și cotidianul Libération).

La începutul anului 2016, Luca Niculescu a devenit Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra. În februarie 2019, a fost ales Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța.

El va fi numit într-o altă funcție în stat, potrivit informațiilor G4Media.

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.