Creșterile salariale din companiile româneşti, sub rata inflației

Creșterile salariale din companiile româneşti, sub rata inflației
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Majoritatea companiilor din România (75 la sută) indică faptul că au ajustat sau vor ajusta salariile în raport cu inflaţia sau cu un procent situat între inflaţie şi creşterea planificată iniţial, media fiind de 9,4 la sută, în timp ce restul au decis să menţină bugetul de creşteri salariale stabilit în 2021, relevă rezultatele Barometrului de HR, realizat de PwC România.

Raportul PwC arată cele mai mari creşteri ale bugetului salarial total în 2022 vs 2021 în sectorul de bunuri de larg consum/distribuţie (+13,6 la sută), în servicii financiare (+12,8 la sută) şi în sectorul de energie (+10,3 la sută). La polul opus, cu cele mai mici majorări de bugete, se află domeniile asigurărilor (+5,6 la sută) şi farma (+6,4 la sută).

În ceea ce priveşte fluctuaţia de personal, majoritatea companiilor nu raportează schimbări semnificative în prima jumătate a anului, iar 36 la sută plănuiesc noi angajări în trimestrul al treilea.

Potrivit cercetării, jumătate dintre companii intenţionează să aplice un model de lucru hibrid, în funcţie de anumite reguli impuse (număr minim de zile de la birou, orar clar stabilit), colaborarea dintre angajaţi fiind principalul motiv menţionat pentru importanţa reîntoarcerii la birou. Astfel, dintre companiile care aplică munca hibrid, 66 la sută spun că pe termen lung angajaţii lor vor lucra exclusiv sau majoritar de la birou. De asemenea, 37 la sută din totalul respondenţilor vor lăsa alegerea modului de lucru la latitudinea angajaţilor sau echipelor.

Citit 680 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.