Subvenții APIA și pentru culturile afectate de secetă

Subvenții APIA și pentru culturile afectate de secetă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fermierii vor putea să recolteze masa vegetativă şi să schimbe destinaţia culturii afectate de secetă, dar şi să primească subvenţiile pe unitatea de suprafaţă, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniştrii Agriculturii şi Internelor, ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

"Am elaborat un act normativ prin care dăm posibilitatea ca fermierii să îşi schimbe destinația culturii afectate, în aşa fel încât să poată avea suprafeţe libere pentru executarea lucrărilor de toamnă pentru anul agricol următor şi evident să folosească acea cantitate de masă verde care se recuperează ca urmare a recoltării timpurii şi să nu mai aştepte comisiile de evaluare, care aveau termen de depunere a documentaţiei 30 noiembrie. Evident că până atunci plantele puteau să dispară", a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în contextul solicitării declarării stării de calamitate de către Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare. Ministrul Agriculturii susţine că prin această măsură fermierii pot să recolteze masa vegetativă mai rapid şi să lase minimum 5% din suprafaţă cu cultură afectată pentru autentificarea stării de fapt, în vederea obţinerii despăgubirilor.

CITIȚI ȘI: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la Galaţi, în cadrul unui turneu prin zonele afectate de secetă

Citit 914 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2022 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.