Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la Galaţi, în cadrul unui turneu prin zonele afectate de secetă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la Galaţi, în cadrul unui turneu prin zonele afectate de secetă
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

La nici 24 de ore de când a depus din nou jurământul drept ministru al Agriculturii, Petre Daea a făcut o vizită aproape incognito la Galaţi, însoţit de directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Cornel Popa. 

La prima oră a dimineţii, au fost întâmpinaţi de directorul ANIF Galati, Sorin Adrian Pîrvu, însoţit de Oana Manea, şef Serviciu Plan Exploatare Patrimoniu şi Iulian Vitel, şef Birou Operaţional.  Împreună s-au deplasat  în cele mai arzătoare puncte din Câmpia Covurlui, vizitând stația de bază SPA Dunăre, aflată în administrarea ANIF, stația SRP1 Vânători, aflată în folosință gratuită la FOUAI Câmpia Covurlui, dar și terenuri agricole amenajate cu infrastructura de irigații.  Petre Daea face un turneu prin ţară, prin zonele afectate de secetă, şi a început cu Brăila, vizitată ieri, şi Galaţiul, unde fermierii au avut recent o discuţie aprinsă cu decidenţii politici pe subiectul secetei şi al irigaţiilor.

La Galaţi, ministrul a stat de vorbă, la SRP1 Vânători, cu preşedintele FOUAI Câmpia Covurlui - Gheorghe Ifrim, precum şi cu  reprezentanţii Agrogal SA, dna Petrica Gîrliceanu şi dl. Ion Ştefan.

„Trebuie să vezi suferința plantelor la fața locului”, a spus Petre Daea la Digi24. „Ieri am fost la Brăila și am văzut în aproape cele 300.000 de hectare care sunt amenajate la irigat, culturile din perimetrul irigabil sunt în regulă, deci nu avem calamități în acest perimetru. Astăzi sunt în Galați. Din 291.000 de hectare, care este suprafața arabilă a acestui județ, pentru 88.000 de hectare au fost încheiate contracte de irigare. Culturile se irigă. În perimetrele pe care le avem în funcțiune, unde instalațiile asigură apă la plante, nu avem pierderi de recoltă”, a adăugat el. Mai mult, oficialul a explicat că acum se concentrează pe pregătirea următorului an agricol, care va începe în doar o lună. Ministrul spune că prețurile alimentelor de la raft nu vor fi influențate de problemele din agricultură.

La rândul său, directorul ANIF Galaţi, Sorin Adrian Pîrvu, a apreciat sprijinul primit: "În contextul secetei pedelogice instalate, o buna desfășurare a activității de irigații este esențială și salutăm pe această cale sprijinul de care ne bucurăm din partea factorilor decidenți față de problemele cu care se confruntă fermierii gălățeni asigurându-ne suportul necesar pentru demararea investiției în infrastructura de irigații atât din Câmpia Covurlui, cât și din celelalte amenajări din județul Galați. “

Social-democratul Petre Daea este la al cincilea mandat de ministru al Agriculturii, după cele din guvernele Năstase, Grindeanu, Tudose şi Dăncilă. Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este „un om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură". Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu a demisionat, fiind cercetat de DNA.

Citit 10440 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.