Fermierii caută soluții și în Parlamentul European

Fermierii caută soluții și în Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Criză

Fermierii români solicită europarlamentarilor din Comisia de Agricultură soluţii pentru rezolvarea crizei cerealelor din porturile româneşti, printre care subvenţii pentru transport şi depozitare, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii de stocare, se arată într-un comunicat al Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare, remis, joi, Agerpres. "Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare propune un pachet de soluţii la criza cerealelor din porturile româneşti, după dialogul purtat cu delegaţia europarlamentarilor din COMAGRI, în cadrul vizitei de săptămâna trecută din porturile Constanţa, Agigea şi Galaţi", se arată în comunicat.

Efectele negative se resimt mai ales în rândul întreprinderilor locale de pe piaţa de producţie şi comercializare a cerealelor, seminţelor şi oleaginoaselor. Acest segment, cu afaceri cumulate de 6,5 miliarde de euro în 2021, este cel mai important şi acoperă aproximativ 25% din sectorul agricol.

Cantitățile suplimentare de cereale din Ucraina, pentru tranzit sau export, au pus presiune pe întreaga reţea logistică şi de depozitare, mai ales în perioadele de vârf de sezon, atunci când intensitatea comerţului în acest sector se află la cei mai înalţi parametri.

Citit 550 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.