Ce părere au gălățenii despre noile tramvaie din oraș

Ce părere au gălățenii despre noile tramvaie din oraș
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noile tramvaie din municipiul Galaţi sunt mijloace de transport de ultimă generație, având toate dotările, inclusiv aer condiționat, o capacitate de 114 pasageri, cu 30 de locuri pe scaune, rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități sau al cărucioarelor pentru copii, pecum şi sistem de anunțuri vocale exterioare pentru persoanele care au probleme cu vederea. Tramvaiele sunt fabricate în România de către firma Astra Vagoane Călători din Arad şi au fost achiziţionate de Primăia Galaţi cu fonduri europene.

În Galați există opt astfel de tramvaie de ultimă generație, care circulă pe traseul 7 (Micro 19 - Piața Centrală) şi traseul 39 (Micro 19 - Micro 40). În prezent, se lucrează la modernizarea mai multor linii de tramvai, pentru a putea fi prelungite traseele existente.

Iată câteva păreri ale gălăţenilor care aleg să utilizeze noile tramvaie din Galați:

Ana, 69 de ani, pensionară: "Aceste tramvaie sunt printre cele mai bune achiziții ale momentului, sunt foarte frumoase în interior, eu folosesc tramvaiul 7 și pot spune că nu am nimic de obiectat, mă lasă fix în fața pieței dimineața."

Georgeta, 72 de ani, pensionară: "Sunt o achiziție foarte bună, chiar mă bucur să aud că sunt făcute în țara noastră și asta arată că se poate. Merg de drag cu ele, nu se aude nimic și nu fac zgomot, au aer condiționat și au un design foarte modern."

Alex, 22 de ani, salariat: "Nu merg zi de zi cu tramvaiul, dar atunci când o fac este o plăcere, avem tramvaie mai bune decât cele ale bucureștenilor, deci pot spune că sunt mândru de asta. Desigur, când prind câte un tramvai vechi, nu mai este o mândrie, dar asta se va rezolva în timp."

Cristi, 39 de ani, salariat: "Sincer, cu acești bani se putea face altceva. Nimic de zis, arată bine, dar degeaba, dacă drumurile sunt praf în oraș. Mi se pare ceva supertare că aceste tramvaie au fost făcute la noi în țară și nu au fost exportate."

Valentin, 17 ani, sportiv: "Aproape în fiecare dimineață circul cu tramvaiul, pentru că ajung destul de repede la sală, deci tot respectul pentru cei care au ales să modernizeze aceste tramvaie. Din punctul meu de vedere, a fost o investiție foarte bună."

Citit 3496 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.