Bustul lui Dinu Doru Glăvan, realizat cu susţinere gălăţeană
Foto: uzpr.ro

Bustul lui Dinu Doru Glăvan, realizat cu susţinere gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La sediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) din București, a fost dezvelit, pe 12 iulie 2022, bustul lui Dinu Doru Glăvan, fost președinte al breslei ziariștilor români, mai bine de două mandate.

Manifestarea s-a desfășurat în prezența lui Sorin Stanciu, președintele UZPR, care a apreciat gestul de generozitate al familiei Daniela și Constantin Guman din Salzburg, care a susținut realizarea acestui demers. La eveniment, a înălțat o rugăciune pentru pacea și veșnica odihnă a ziaristului Dinu Doru Glăvan părintele Teoctist Moldovan, starețul Mănăstirii Plăviceni, în prezența mai multor ziariști, oameni de cultură și artă.

Bustul a fost realizat din piatră compozit de sculptorul Romeo Protopopescu, în mărime naturală, fiind așezat pe un postament din lemn de mahon.

În ultimul deceniu și mai bine (2012-2021), Dinu Doru Glăvan "a scris istoria clipei", îndemnând, încurajând și susținând proiectele ziariștilor profesioniști români din ţară și de peste hotare.

Daniela și Constantin Guman sunt ziariști, membri ai UZPR și ai Asociației Scriitorilor Români din Austria, iar de curând au devenit gălățeni cu acte în regulă.

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 07:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.