Primarul Capitalei a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza

Primarul Capitalei a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, construcția aflată în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Demolarea efectivă nu se va putea face până când nu vor fi parcurși toți pașii administrativi.

"Am semnat azi-dimineață (miercuri - n.r.) dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea", a spus Nicușor Dan. El îi acuză pe foștii edili Sorin Oprescu și Gabriela Firea că au ignorat această hotărâre judecătorească.

Potrivit lui Nicușor Dan, mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare. "Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1", a mai spus Nicușor Dan.

Citit 1221 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.