14,5 milioane de lei, scoase „la lumină” de inspectorii fiscali
Foto: Marian Calestru

14,5 milioane de lei, scoase „la lumină” de inspectorii fiscali
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați au efectuat, în primele șase luni ale acestui an, peste 400 de acțiuni la contribuabili gălățeni, persoane fizice și juridice. Au fost 231 de inspecții fiscale generale sau parțiale și 176 de controale inopinate sau încrucișate. Toate acestea s-au finalizat cu stabilirea unor obligații suplimentare de plată în valoare totală de 14,47 milioane de lei, din care cea mai mare parte - 12,86 milioane - a fost stabilită la persoane juridice.

Conform AJFP Galați, din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, TVA deține o pondere de 26,88%, respectiv, o valoare totală de 3,89 milioane de lei. O pondere importantă, de 18,94%, o are și impozitul pe profit sau pe venit, cu o valoare stabilită suplimentar de 2,74 milioane de lei.

Printre principalele acțiuni în care au fost implicate structurile gălățene de inspecție fiscală în primul semestru din 2022 s-au numărat inspecțiile fiscale la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat. S-au verificat legalitatea și conformitatea declarațiilor fiscale, corectitudinea și exactitatea îndeplinirii obligațiilor, s-au verificat ori s-au stabilit, după caz, bazele de impozitare și s-au stabilit diferențele de obligații fiscale în baza analizei de risc. S-au mai efectuat inspecții fiscale în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA, precum și controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale.

S-au mai efectuat și peste 200 de verificări documentare. Din acestea, 154 au fost la persoane juridice, fiind înscrise în decizii de impunere obligații suplimentare totalizând 688.121 de lei, iar 51 au fost la persoane fizice, în urma cărora s-au emis decizii de impunere pentru obligații de plată suplimentare în valoare de 152.423 de lei.

Citit 840 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.