Galațiul asfaltează Dunărea! Podul de la Brăila primește lovitura decisivă

Galațiul asfaltează Dunărea! Podul de la Brăila primește lovitura decisivă
Vorba altui influencer de pe Youtube, nu a lui Buhnici: A fost apă în Dunăre. Acum, puteți uita
Evaluaţi acest articol
(49 voturi)

Războiul cu vecinii de peste Dig părea câștigat de brăileni. Fotografiile spectaculoase cu podul suspendat peste Dunăre au făcut înconjurul lumii. Din cauza vicisitudinilor naturii, fluviul care trebuia să treacă pe sub această construcție se oprește.

Oportunitate picată din cer

Seceta fără precedent din acest an a sugrumat bătrânul fluviu, care pare că s-a plictisit să ne traverseze faleza. E și urâțică, trebuie să recunoaștem. Insulița de pe mijlocul Dunării îi face concurență neloială Ibizei, existând posibilitatea să amenajăm ditamai plaja la mijlocul distanței dintre județele Galați și Tulcea. Cui credeți că i-a surâs varianta? Răspuns corect, poate nu și complet. Municipalității gălățene, căreia imaginile cu podul suspendat de la Brăila îi stau în gât și i se pun ca o piatră pe inimă. Astfel, a fost declanșată operațiunea "Asfaltăm până nu este prea târziu, asfaltăm ca să profităm de oportunitatea oferită de Mama Natură". Zis și aproape făcut.

Apa rămasă, strânsă cu ligheanul

În câteva zile, beneficiind de sprijinul mai multor voluntari care fac glume cu Brăila și despre brăileni, administrația locală a strâns cu pompele și ligheanele ghiolurile de apă rămase în albia fluviului izvorât din Germania și au adus convoaie de mașini și utilaje pentru turnarea de asfalt în cantități industriale. "Am fi putut asfalta și cu apa Dunării încă prezentă, câtă mai e din cauza secetei. Doar se fac asfaltări și pe ploaie, se știe prea bine, dar de data aceasta ne dorim să fie o treabă durabilă, să țină cât mai mult", a declarat unul dintre diriginții de șantier însărcinați să lege cu borduri și benzi de circulație cele două maluri ale apei.

Ironia primarului

"E tot ce-mi doresc, să vin sub podul de la Brăila la volanul propriei mașini și să trag câteva flashuri. Așa, ca salut, nu din răutate, ha, ha, ha!", le-ar fi spus primarul Ionuț Pucheanu celor din subordine, pe noul șantier deschis de municipalitate lucrându-se zi și noapte. Iar imaginile vorbesc de la sine: s-a ajuns cu asfaltul pe cealaltă parte, la o aruncătură de băț de localitățile din județul Tulcea. "Cei care vor dori să mai traverseze pe pod fosta Dunăre, ca să-i spunem așa, nu vor fi împiedicați de nimeni. Totuși, cu maxi-taxiurile, pe de-a dreptul, o să ajungi mult mai repede la mare sau unde dorești în Dobrogea. Zic și eu, fiecare face cum dorește", a adăugat ironic edilul-șef al Galațiului.

Ciment Sana in Corpore Sano

Pamflet în versuri

Alde Haplea de Submarin Cosorescu

Nişte împuţiţi stau ciotcă, trăncănesc şi deranjează

ici şi colo şi oriunde - secături de vârf, de bază,

exaltaţi de două sexe: fanfaroni şi farfarale,

destrămaţi la modă, cinici, natantoli şi natantoale,

scuipători în văzul lumii, bravi clefăitori de toate,

duri şi proşti şi mulţi şi tartori - creiere calamitate!

Nişte împuţiţi stau ciotcă sau se-nfumurează solo,

suduie, stropşesc abjecţii şi măscări de colo-colo -

(ceastă Ţară-i fără Scaun, fără Autoritate,

la-ndemâna unor monştri, unor pui de Nulitate!)

Aşadar, cerem cu stimă, celui care-n(Ţeapă) tare:

cum nu vii tu, nene Vodă - numai tu poţi fi Salvare!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Matca va cumpăra… sate

* Din cauza lipsei de apă din solul sud-estului României, ar putea seca și Brateșul. Mulți dintre gălățeni se vor întreba, totuși, ce este acela un Brateș.

* Comuna Matca, arhicunoscută pe plan național pentru activitatea intensă din domeniul agriculturii, ar putea cumpăra câteva localități din județ. Investițiile mătcașilor, care beneficiază de sere și de sisteme de irigații, necesită o arie suplimentară de teren pentru eficientizarea costurilor. Vizate pentru un neobișnuit "transfer" ar fi câteva sate de pe linia Galați - Tg. Bujor, acolo unde ploaia a venit anul acesta doar în vizită.

* Ca să-și păstreze intacte șansele de a deveni stațiune, municipiul reședință ar putea aduce cu de-a sila și un lanț muntos pe Dunărea rămasă fără "activitate". Prin urmare, am putea merge la final de săptămână pe Faleza Caraimanului sau la Elice, lângă Piatra Craiului, în funcție de negocierile care vor fi purtate de Primărie cu câteva administrații locale din Carpați.

* De câteva săptămâni ne întrebăm cine ne-a furat râul Siret. Când ați fost ultima dată pe marginea acestei ape curgătoare? Nu poate să mai existe la cât de rău arată Dunărea în drumul ei spre Marea Neagră. Mica Neagră, după revizuire.

Marea Neagă

Influencer: Nimeni la plaja "Dunărea"?

Afirmațiile deplasate ale influencerului George Buhnici au un efect incredibil pentru bugetul municipiului Galați. În toiul verii, zilele trecute n-a fost zărit niciun picior la plaja "Dunărea". "Nu băgăm mâna-n foc, dar au venit ieri două doamne și ne-au spus că, din cauza ăluia de pe net, ele nu se vor mai expune la soare și nici nu vor mai veni la bazine. Cică au vergeturi și burtică și nu vor să râdă lumea de ele. E păcat, banii din bilete ar fi mers la investiții", ne-a declarat un paznic al acestui obiectiv.

Săraci cu Buhnici

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 61010 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 15:37