Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA în calitate de martor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA în calitate de martor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit HotNews.ro, ministrul Agriculturii, social-democratul Petre Daea, este audiat la DNA, în această dimineaţă de vineri, 22 iulie 2022. “Am venit în calitate de martor”, a spus ministrul Agriculturii, fără alte comentarii. Întrebat de jurnaliști dacă va spune adevărul, el a răspuns: “Tot timpul”.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că ministrul Agriculturii a fost chemat la DNA în dosarul în care predecesorul său, Adrian Chesnoiu, este cercetat pentru aranjarea unor concursuri de angajare.

În 23 iunie, DNA a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii la acea vreme, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare.

Adrian Chesnoiu ar fi cerut să li se dea candidaților agreați subiectele „în mare” ca să nu ia 10, ci doar să treacă examenul, potrivit documentului DNA.

„Nu le dăm subiectele. Adică daţi-le două, trei foi. Nu ...o lege! Să-nveţe-n ... (...) Pentru că ăştia-s dobitoci ! Dacă le dai alea...ia zece! Nu să facă...Ia zece! Nu vreau zecele!....Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt. Ne trezim ...la televizor!”, ar fi spus fostul ministru, potrivit sursei citate.

Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a anunțat anterior că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD. El susținea că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și și-a „desfășurat mereu activitatea executivă cu integritate și cu dedicare".

Citit 721 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2022 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.