În județ, încă se mai pot iriga culturile

În județ, încă se mai pot iriga culturile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nivelul Dunării este în scădere drastică, vineri, 29 iulie, înregistrându-se o diminuare cu opt centimetri față de ziua anterioară. Deși, conform informațiilor fluviale publicate online de AFDJ, nivelul apei este de 43 de centimetri, Galațiul se află printre puținele județe în care activitatea de irigații nu s-a întrerupt. În sudul țării, în Dolj, Olt, Teleorman, dar și în alte regiuni au fost probleme la prizele de aspirație din Dunăre ale stațiilor de pompare, iar fermierii nu își mai pot iriga culturile.

Conform declarației directorului ANIF Galați, Adrian-Sorin Pîrvu, în județul nostru activitatea continuă: "Stația de bază care preia din Dunăre apa pentru irigații funcționează în acest moment cu un agregat de pompare care asigură necesarul de apă solicitat. În funcție de comenzile beneficiarilor, dar și de pornirea stației de repompare din aval putem funcționa cu trei agregate și mări astfel volumul de apă pompat".

Stația SPA Dunăre, aflată în administrarea ANIF Galați, poate deservi o suprafață amenajată la irigații de aproximativ 91.000 de hectare. Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au irigat cu apă din Dunăre culturile de pe aproximativ 800 de hectare.

Citit 1360 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Iulie 2022 07:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.