Scandal la Garda de Mediu Galați, între doi comisari. Comisarul general al Gărzii Naționale trimite Corpul de control la Galați

Scandal la Garda de Mediu Galați, între doi comisari. Comisarul general al Gărzii Naționale trimite Corpul de control la Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un conflict cu violențe verbale și fizice a izbucnit, vineri, la sediul Comisariatului Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu Galați, între comisarul-șef Sorin Dănăilă și comisarul Daniel Tudorache, fost subprefect de Galați și fost șef al instituției.

Pe fondul unor nemulțumiri profesionale ale acestuia din urmă, situația a escaladat. S-a ajuns la amenințări și violență verbală și fizică, ce au culminat cu solicitarea intervenției Poliției în urma unui apel la 112.

La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 10.55, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată, prin apelul de urgență 112, de către un angajat al unei instituții publice din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la serviciu, în sediul instituției, a fost agresat fizic de un coleg.

Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au luat legătura cu apelantul. Acesta și-a susținut reclamația telefonică, declarând verbal că, în urmă unei neînțelegeri în legătură cu serviciul, ar fi fost agresat fizic și verbal de un coleg.

În bază sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal și fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, au declarat reprezentanții IPJ Galați pentru „Viața liberă”.

Incidentul deosebit de grav produs la sediul Gărzii de Mediu Galați va fi anchetat și de Corpul de Control al Comisariatului general al GNM, începând de luni, ne-a spus comisarul-general al Gărzii Naționale de Mediu, gălățeanul Aurelian Păduraru.

După acest incident, urmările vor fi pe două direcții. Prima va fi la secția 1 Poliție, în urma apelului la 112, unde s-a făcut proces-verbal de constatare și se va depune, probabil, o plângere penală.

A doua direcție – Corpul de control al Gărzii Naționale de Mediu va veni luni la Galați, urmând a stabili măsurile care se vor lua pe linie administrativă. Cel mai probabil, se va propune trimiterea în comisia de disciplină a dlui Tudorache, dar vom analiza și alte măsuri. Acestea pot porni de la mustrare scrisă și diminuare temporară a salariului, dar pot deveni și măsuri extreme, în funcție de gravitatea abaterii”, ne-a declarat comisarul general Aurelian Păduraru.

 

Citit 3685 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Iulie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.