CFR Călători suplimentează numărul de locomotive

CFR Călători suplimentează numărul de locomotive
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Începând de sâmbătă și până luni, în contextul avertizărilor Cod roşu şi portocaliu de instabilitate atmosferică, CFR Călători suplimentează rezerva de locomotive din depouri şi staţii pentru intervenţii rapide în situaţii deosebite generate de condiţiile climatice extreme (intensificări ale vântului, ploi torenţiale, călduri excesive etc.), informează compania printr-un comunicat.

Astfel, rezerva de locomotive va fi suplimentată cu câte o locomotivă Diesel aptă pentru remorcare trenuri de călători şi personal pentru deservirea acestora în depourile/staţiile Timişoara, Arad, Cluj, Braşov, Suceava, Craiova şi Drobeta-Turnu Severin.

„CFR Călători urmăreşte atent evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară şi asigurarea locomotivelor Diesel necesare pentru intervenţie”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

De asemenea, au fost impuse de către CFR SA restricţii de viteză pentru derularea traficului de călători în condiţii de siguranţă. Această măsură este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Astfel, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo ce au implicaţii asupra derulării traficului feroviar de călători, pot să apară modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri, subliniază compania.

Citit 1922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Iulie 2022 19:35

1 comentariu

 • postat de locomotiva
  Duminică, 31 Iulie 2022 13:15
  86.124.202.***
  Moldova nu exista pe harta CFR-ului ? Doar si pe rutele din Moldova, mai ales pe linia Tecuci-Barlad-Vaslui-Iasi s-au stricat ori au luat foc o groaza de locomotive. Numai la Suceava, la marginea tarii ????? E praf in ochi.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.