Bani europeni pentru sănătatea gălățenilor

Bani europeni pentru sănătatea gălățenilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat luni, 1 august, după aproape doi ani de zile, contractul cu fonduri europene pentru sistemul sanitar, în valoare de 33.525.133 de lei. Este vorba despre decontarea cât mai urgentă a sumelor cheltuite deja, în perioada pandemiei, pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” și a Spitalului de Pneumoftiziologie cu materiale de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente medicale.

“Pentru gestionarea acestei crize sanitare, CJ, Spitalul de Urgență și Spitalul TBC au investit zeci de milioane de lei pentru achiziționarea a sute de mii de materiale de protecție și consumabile, mii și mii de litri de soluții dezinfectante sau sute de echipamente medicale pentru diagnosticarea și tratarea pacienților COVID-19, inclusiv aparate de ventilație, concentratoare de oxigen și monitoare de funcții vitale”, a declarat Costel Fotea.

De altfel, până acum, în cadrul acestui apel cu fonduri europene destinat combaterii noului coronavirus, s-a reușit obținerea a peste 80 de milioane lei pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC și Spitalul Municipal din Tecuci. Banii vor fi investiți și pentru dotarea și modernizarea acestor unități medicale. Fondurile au fost obținute prin proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, apelul destinat creșterii capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Citit 1163 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 08:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.