Sistem de avertizare, în caz de incendii, la Spitalul TBC

Sistem de avertizare, în caz de incendii, la Spitalul TBC
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joi, 4 august, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendii pentru Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este de 748.074 lei, finanțarea fiind asigurată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

“Practic, la Spitalul TBC, în clădirile unde au fost și sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare și avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentrația de oxigen este prea mare. Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranța bolnavilor internați și a personalului. În unele saloane, în funcție de expertiza specialiștilor, va fi montat și un sistem automat de deschidere a ferestrelor în caz de incendiu. De asemenea, noul Ambulatoriu pe care l-am construit la Spitalul TBC și care este în faza de avizare este dotat, la rândul lui, cu sisteme de detectare și alarmare, iar în cel mai scurt timp vom semna un alt contract cu bani europeni pentru modernizarea instalației electrice a spitalului și realizarea unui sistem de ventilare și tratare a aerului”, a declarat Costel Fotea.

Reamintim că, în urmă cu mai puțin de două luni a fost semnat un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu sau depășire a concentrației de oxigen, inclusiv de redimensionare a instalațiilor electrice și a infrastructurii de fluide medicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați și la Spitalul de Boli Infecțioase, în valoare de 6.552.501 lei.

Citit 869 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 07:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.