Trupele speciale au fost chemate la o intervenție în localurile din Costinești. ANPC a găsit tone de carne expirată

Trupele speciale au fost chemate la o intervenție în localurile din Costinești. ANPC a găsit tone de carne expirată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Descinderi ale mascaților la mai multe localuri din stațiunea Costinești. Aceștia au fost solicitați de inspectorii ANPC, care au fost împiedicați, sâmbătă aseară, să facă verificări. Ușile le-au fost închise în față de angajații localurilor. Când au reușit, în sfârșit, să intre, aceștia au găsit numeroase nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de doi-trei ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o intervenție la Digi24.

Sâmbătă, au fost controale de amploare ale inspectorilor ANPC în mai multe locații din Costineşti, însă aceștia au fost fost nevoiţi să apeleze la ajutorul mascaţilor pentru a reuşi să pătrundă în interiorul unităţilor vizate, după ce uşile au fost încuiate de angajaţi. 

Șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat la Digi24 că acțiunea a vizat un singur operator economic ce are mai multe puncte de lucru în Costinești. 

"A fost o acțiune de control începută ieri (sâmbătă - n.r.), la 3,00 după-amiază, și s-a încheiat duminică, la 7,00 dimineață. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru. Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult în afara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor", a afirmat președintele ANPC. 

Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație. Au fost găsite tone de carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată. Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau trei-patru ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019, a mai spus Horia Constantinescu.

43 de persoane, conduse la audieri

Potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă, 6 august, poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au au pus în aplicare sâmbătă un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

"În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii", se arată în comunicatul transmis oamenii legii. 

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Citit 1249 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 02:25

4 comentarii

 • postat de Un patit
  Luni, 08 August 2022 08:56
  5.13.217.***
  Antenele au fost ridicate, se vor gasi justitiari sa apere un astfel de monstru, care, probabil a imbolnavit destui creduli, chiar daca nu pe loc, dar in timp, iar acest monstru, lafainduse in tari bananiere…nu ca prostime ce manaca mici expirati de trei ani, INCHISOARE PE VIATA, EL SI CEI CE L AU PROTEJAT, PANA ACUM
  Tristetea mare este ca nu i singuru, litoralul si nu numai, e plin de a stfel de secaturi ce se lafae in masini scumpe si case somptoase, sfidand omul de rand, si, NEDAND SOCOTEALA NIMANUI , PENTRU AVERILE NESIMTITE SI NEJUSTIFICATE CE LE AU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nelu
  Luni, 08 August 2022 08:55
  89.137.224.***
  Chiar nu înțeleg de ce așa de mare aglomerație ? .
  Să mănânci carne expirata? .
  Văd că incompetența a ajuns peste tot .
  Dacă avem Premier Plagiator,șeful PSD un om care cu greu le vorbește gramatical ,cu studii la second-hand Universitatea mâncatul cărnii expirate pare o normalitate .
  0
  1
  Raportează
 • postat de paloma
  Duminică, 07 August 2022 16:52
  5.13.215.***
  Tot pe Litoralul romanesc e mai bine !!! Intro scoala militara facuta la malul marii mancam vita de congelata de 20 ani din Australia !!! Progresam, progresam !!!
  2
  5
  Raportează
 • postat de das
  Duminică, 07 August 2022 15:32
  89.137.229.***
  Aproape tot litoralul romanesc e impanzit de restaurante si magazine care vand mancare expitrata, stricata si dubioasa. Platesti multi bani ca sa te imbolnavesti si apoi sa mai cheltui si la spital. Trebuie inchisoare pentru astfel de patroni care aleg sa nu respecte turistul .
  Nu mai merg pe litoralul romanesc de ani de zile. E o mizerie de nedescris acolo, praf, constructii, manelizare, parcari cu plata astronomica, cazarea scumpa , multi hoti, in apa gasesti pamapersi, tampoane , tigari, pungi, plastic , porumb .
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.