Stop scăldatului în canalele de irigații!

Stop scăldatului în canalele de irigații!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

ANIF atrage atenția asupra pericolelor reprezentate de scăldatul în canalele de irigații.

Conform directorului Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, Adrian-Sorin Pîrvu, zona în care tinerii din imagine se scaldă reprezintă o construcție hidrotehnică intitulată cap-aval Sifon. În acel perimetru, scăldatul este interzis, iar acest lucru este semnalizat corespunzător. Totodată, în zonă, crucile de pe marginea canalului sunt semne ale tragediilor din anii anteriori.

”Această <piscină> improvizată de locuitori, în imediata vecinătate a Galațiului, reprezintă locul în care apa pentru irigații iese din două conducte îngropate (sifon), având diametrul de 3,5 metri fiecare, într-un canal de irigații. Toți cei care sunt tentați să încalce interdicția înotului în aceste zone trebuie să înțeleagă că rolul acestor construcții este de a asigura apa pentru irigații, iar existența efectivă a apei în conducte și pe canale ține de un program de udări stabilit între administratorul infrastructurii și fermieri. De asemenea, pot avea loc intervenții care implică golirea inopinată a rețelei de transport al apei”, ne-a declarat același Adrian-Sorin Pîrvu.

În astfel de situații, forța cu care apa se va retrage poate provoca o tragedie în cazul în care se află persoane pe canal, iar intervenția pentru salvarea acestora va fi extrem de dificilă, ținând cont de faptul că cele două conducte îngropate au peste trei kilometri lungime.

Citit 1584 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2022 07:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.