Faleza, obiectivul turistic numărul 1 al orașului, lăsată în paragină

Faleza, obiectivul turistic numărul 1 al orașului, lăsată în paragină
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gard scorojit, copaci rupți, gunoaie, balustrade ruginite, trepte abrupte și periculoase, guri de canalizare distruse, găuri în trotuar și multe alte pericole pentru alergători, bicicliști sau turiști. Aceasta este imaginea celui mai important obiectiv turistic din orașul nostru. Turiștii care vor să poposească pe faleză sunt nevoiți să facă slalom printre gropi, atunci când vor să se așeze trebuie să fie atenți să nu se murdărească din cauza băncilor nevopsite sau, mai rău, să nu cadă, la cât de șubrede sunt.

"Cel mai important proiect, care va repune orașul Galați pe hartă, este Faleza Dunării, care va beneficia, cel mai probabil, de fonduri europene de aproximativ 25 de milioane de euro. Nu știu dacă vor fi de ajuns, cel mai probabil nu. Am avut o discuție cu reprezentanții APDM Galați, cu care am dori să intrăm într-o formă de parteneriat, pentru că și ei, la rândul lor, pot atrage altă sumă consistentă de fonduri europene, folosibilă pentru punerea în siguranță a malurilor, pentru evitarea daunelor produse de următoarele inundații. Cred că, dacă se va reuși acest joint venture (societate mixtă - n.r.), faleza va deveni un landmark (reper - n.r.) nu doar pentru Galați, ci poate pentru întreaga Românie", a declarat, într-un interviu acordat "Vieții libere", primarul Ionuț Pucheanu.

Pe lângă această declarație, în anul 2019 s-a realizat un concurs pentru cea mai frumoasă idee de modernizare a falezei, pe primul loc clasându-se proiectul care ar duce faleza la standardele din Dubai, cu numeroase atracții turistice și un design arhitectural de vis. Din păcate, însă, soluţiile au rămas deocamdată pe hârtie.

Până la demararea efectivă a unei modernizări de amploare, cred că n-ar fi atât de greu să se dea cu vopsea, să fie înlocuit gardul plin de rugină și să fie reparat trotuarul plin de gropi.

Citit 2333 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 07:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.