Documente și proceduri pentru apă și canalizare la Matca

Documente și proceduri pentru apă și canalizare la Matca
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Galați, s-au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția în infrastructura de apă și canalizare din comuna Matca, important bazin legumicol, proiect cu o valoare de aproximativ 33 milioane de euro. Finanțarea este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

"De asemenea, a fost demarată licitația pentru desemnarea unui constructor și am aprobat documentele necesare pentru validarea cererii de finanțare, astfel încât, după finalizarea procedurilor de achiziție publică, să înceapă lucrările. Este vorba despre montarea a aproximativ 200 de kilometri de rețea de apă și canalizare, a 22 de stații de pompare apă potabilă și ape uzate, precum și a mai multor stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Proiectul a fost deja verificat de către JASPER, reprezentanții Comisiei Europene, urmând ca, după adunarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Serviciul Regional Apă Galați", toate documentele să fie trimise la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În prezent, în județul Galați se implementează un proiect cu fonduri europene de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități, investițiile fiind finalizate în proporție de 60%.

Citit 612 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 07:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.