Motorina s-a scumpit în Galaţi cu circa 20 de bani

Motorina s-a scumpit în Galaţi cu circa 20 de bani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform datelor din Monitorul Prețurilor, joi, 1 septembrie, la două luni de la debutul compensării prețurilor carburanților, motorina standard se comercializa, la benzinăriile de pe raza municipiului Galați, cu preţuri între 8,34 și 8,40 lei/litru. Aceste prețuri reprezintă o creștere cu circa 20-25 de bani pe litru față de situația existentă în urmă cu trei săptămâni, în jurul datei de 10 august.

În ceea ce privește benzina standard, aceasta se comercializa la prețuri ce variau, tot joi, la prânz, între 7,46-7,49 lei/litru. Pe cale de consecință, dacă ne raportăm la situația de dinainte de introducerea compensării litrului de combustibil cu 50 de bani, în buzunarele românilor diferențele de costuri se prezintă în mod diferit. Dacă în cazul benzinei, reducerea din ultimele 60 de zile este de circa 70 de bani/litru, rezultând o economie la un plin de 50 de litri de aproximativ 35 de lei, în cazul motorinei, scăderea este de nici 40 de bani, raportându-ne la cât costa la 1 iulie.

În august, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că la finele lunii septembrie va exista o evaluare a măsurii de compensare a prețurilor carburanților, pentru a decide, sau nu, prelungirea acesteia.

Citit 576 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.