S-a stins din viaţă rapsodul popular Steriana Frigioiu

S-a stins din viaţă rapsodul popular Steriana Frigioiu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unul dintre cei mai vechi și îndrăgiți colaboratori ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, rapsodul popular Steriana Frigioiu s-a stins din viaţă. Dascăl de aleasă noblețe, autentic purtător și creator de folclor, Steriana Frigioiu a fost prezentă de-a lungul carierei sale îndelungate de rapsod, în mai toate festivalurile naționale de gen, aducând Galațiului numeroase premii și distincții.

Născută în comuna Pechea, Steriana Frigioiu a știut să culeagă piese originale și să-și alcătuiască un repertoriu autentic și reprezentativ pentru zona Moldovei de Sud, pe care l-a promovat cu talent în numeroase competiții și emisiuni televizate. Creator de școală, Steriana Frigioiu nu s-a rezumat doar la a promova prin vocea sa folclorul muzical specific zonei, ci a înființat și a condus mai mulți ani, grupul vocal „Româncuța”, din localitatea unde activitatea de dascăl se împletea armonios cu cea de rapsod. Cu acest grup, căruia i-a transmis dragostea pentru tradiția autentică, a cucerit, de asemenea, numeroase premii la festivaluri de folclor.

Sunt mulți cei care au trecut prin mâna învățătoarei sau a rapsodului Steriana Frigioiu și care azi îi aduc un prinos de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut acest minunat om pentru ei.

Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace !

Citit 2006 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2022 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.