Pași necesari pentru deschiderea Parcului Aventura de la Gârboavele

Pași necesari pentru deschiderea Parcului Aventura de la Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, programată miercuri, 21 septembrie, se intenționează, printr-un proiect de hotărâre ce se va afla pe masa consilierilor județeni, trecerea în administrarea Serviciului Public Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat (SPJADPP) al județului Galați a obiectivului de investiții „Amenajare zona de agrement Parc Aventura, Pădurea Gârboavele”, în valoare totală de 1.912.018,64 lei, din care 1.747.554,23 lei reprezintă bunuri rezultate în urma finalizării investiției. În urma acestui transfer, SPJADPP se va ocupa de obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare funcționării Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele, pe lista de priorități fiind și angajarea personalului necesar.

Mai trebuie menționat și faptul că, în cadrul acestui proiect, CJ a transformat câteva hectare din Pădurea Gârboavele, obiectivul general vizând integrarea activităților de recreere în natură, fără a perturba ecosistemul. Din acest punct de vedere, parcul de aventură este prin excelență un parc ecologic, în cadrul căruia nu a fost necesară tăierea de arbori sau realizarea unor construcții extinse pentru finalizarea investiției. În plus, încadrarea parcului de aventură în mediul forestier este perfectă, atât din punct de vedere auditiv, cât și estetic-vizual, departe de poluările fonice și estetice produse de alte activități de relaxare specifice turismului.

Până la darea în folosință a obiectivului de agrement, o altă etapă ce trebuie parcursă se referă la realizarea drumului de acces. Valoarea estimată a acestui contract se ridică la 1.445.795 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preț". Ofertele constructorilor interesați sunt așteptate, în SEAP, până joi, 22 septembrie.

Citit 1832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.