Studenții mediciniști de la Enna au susținut licența la Galați

Studenții mediciniști de la Enna au susținut licența la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

20 de studenți ai Secției externe internaționale deschise de Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați în orașul italian Enna au venit, săptămâna aceasta, la Galați, pentru a participa la cursul festiv prilejuit de absolvirea facultății. Alături de rude și de prieteni, viitorii medici italieni pregătiți de cadre universitare gălățene au cântat atât imnurile naționale ale României și Italiei, cât și Gaudeamus Igitur.

După festivitate, absolvenții au depus Jurământul lui Hippocrate în limba română. Înainte de a începe studiul propriu-zis al Medicinei, studenții de la Enna au făcut un curs de limba română, pentru a putea participa la cursurile ținute în limba română. Unii dintre absolvenți vor susține și concursul de Rezidențiat din această toamnă tot în România.

"Înainte de ședința festivă, le-am spus că îi așteptăm să dea Rezidențiatul aici și, după aceea, să ocupe posturi în spitalele românești. Să știți că au fost foarte serioși și sunt foarte motivați să treacă și examenul de licență. Eu cred că așa cum în toate spitalele gălățene avem absolvenți ai Facultății de Medicină din Galați, putem avea și absolvenți ai Facultății de Medicină Galați de la Enna. Facultatea de Medicină din Galați este singura din țară care are secție externă în altă țară, cu predare în limba română. Colegii de la Târgu Mureș au o secţie externă la Hamburg, dar acolo predarea este în limba engleză", a spus prof. univ. dr. Aurel Nechita.

Citit 1015 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Septembrie 2022 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.