Becurile, în programul "Rabla pentru electrocasnice"

Becurile, în programul "Rabla pentru electrocasnice"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul "Rabla pentru electrocasnice" să fie introduse şi becurile cu led.

"Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program «Rabla la electrocasnice». Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie - la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate", a spus liderul PSD, citat de Agerpres. El a adăugat că, după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul "Rabla pentru electrocasnice".

"Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm - nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie - să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite becurile şi în Palatul Parlamentului, Ciolacu a precizat: "După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă este nevoie, o să mă implic. Categoric vom accesa, în cazul în care se pot accesa astfel de fonduri".

Guvernul Ciucă ia în calcul lansarea unui program prin care cetățenii și companiile vor primi subvenții pentru a-și înlocui vechile becuri cu filament, mari consumatoare de energie, cu becuri led.

Citit 775 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 16:45

1 comentariu

 • postat de Becusor stai aprins
  Miercuri, 21 Septembrie 2022 08:55
  109.166.129.***
  E clar ce vom cumpara din banii nostri pentru alesii poporului si pentru firmele de casa. La magazin e 5 lei un Osram led . Nu 12 nu 15.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.