Lansări de carte, carnaval, vânătoare de comori, muzică şi dans la "Noaptea în Bibliotecă"

Lansări de carte, carnaval, vânătoare de comori, muzică şi dans la "Noaptea în Bibliotecă"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O nouă ediție a evenimentului "Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, manifestare care, în ultimii ani, s-a bucurat de un real succes și a atras numeroși gălățeni, se va derula pe data de 1 octombrie, la sediul central, în intervalul orar 17,00 – 01,00, anunţă organizatorii. 

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a pregătit un program bogat, antrenant, pentru toate gusturile și toate categoriile de public: muzică, dans, lansări de carte, atelier de tir cu arcul – cu războinici ai Antichității și torțe, întâlniri cu scriitori, vânătoare de comori, carnavalul personajelor literare – paradă de costume, gala voluntarilor, expoziții.

Copiii se vor bucura și în acest an de o atenție specială, fiindu-le dedicate câteva ore pline de activități distractive, de la ateliere de lectură, dansuri și muzică în aer liber la concurs de tras cu arcul și căutări de comori.

Totodată, la ora 17,00, Biblioteca va lansa, în premieră, Clubul Seniorilor, care se va desfășura de două ori pe lună și le va oferi bunicilor ocazia să socializeze, să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut, relaxant și să participe la activități diverse. 

Doina Ruști și Editura Litera revin la Galați, astfel că cititorii se vor putea întâlni cu îndrăgita scriitoare de la ora 19,00, în grădina Bibliotecii, la lansarea cărții sale „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot”. Doina Ruști va fi însoțită, la Galați, de scriitorul Florin Spătaru, care își va prezenta cartea „Greier de topaz”. La întâlnire va fi prezent și scriitorul gălățean Andrei Velea, căruia Editura Litera îi va publica, în curând, romanul „a.normal”. Invitat special al întâlnirii – scriitoarea Cătălina Steriu.

Valentin Ajder și Editura Eikon, alături de invitații săi surpriză, vor prezenta noile apariții editoriale și vor dialoga cu gălățenii iubitori de cultură și literatură de la ora 21,00, în Sala „Mihai Eminescu”.

În jurul orei 17,00, se vor mai desfăşura un recital de chitară susținut de elevii școlii de muzică Andante Art Center, sub îndrumarea profesorului Sandu Șuerică, program artistic realizat de membrii Clubului „Meb Artistic School” și „Micii Trubaduri”, coordonați de instructor Monica Bănceanu și profesor Cătălin Fălcaru, dar şi o demonstrație de tir cu arcul, războinici ai Antichității – geți, sarmați, romani, huni; concurs de tir cu arcul, pentru copii, cu premii şi o retragere cu torțe, program realizat de Secția de arc istoric, Clubul Sportiv Sakura Kiai. 

În jurul orei 18,00 au fost programate trei evenimente: Carnavalul personajelor, atelier de lectură şi moment artistic România-Ucraina. 

De la ora 20,00 va avea loc Gala voluntarilor, după care cei prezenţi vor fi invitaţi la petrecere, iar, de la ora 21,00, voluntarii Bibliotecii se vor distra la un Escape Room. 

De asemenea, vor fi vernisate şi cinci expoziţii care vor putea fi vizitate în perioada următoare: "Teatrul, toamna" (tablouri în acrilic, artist Gabriela Badea), "Noutăți în colecțiile bibliotecii"– expoziție de documente, "Vedutele optice din colecțiile Bibliotecii Județene «V.A. Urechia» Galați: Artă și divertisment în Secolul Luminilor" – expoziție de reproduceri din colecțiile speciale ale bibliotecii, "Sărbătoarea muzicii în limbajul universal al artelor" - expoziție de documente din colecțiile bibliotecii, "Personalități gălățene aniversate în luna octombrie: Barbu Nemțeanu, poet, publicist și traducător - 135 de ani de la naștere” (1 octombrie 1887 - 29 mai 1919) - expoziție de documente din colecțiile bibliotecii.

Citit 3186 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.