Proiect pentru colectarea deșeurilor inerte

Proiect pentru colectarea deșeurilor inerte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Urmare aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, de joi, 29 septembrie, instituția a depus pe fonduri europene proiectul de amenajare la Galați, la marginea orașului, a unui centru integrat de colectare și valorificare a deșeurilor nepericuloase inerte.

”Aici vor putea fi aduse în mod voluntar materialele rezultate din construcții, molozul de la demolări, deșeurile care nu pot fi colectate în pubele individuale, mobila uzată sau diverse echipamente electronice, astfel încât acestea să nu mai polueze mediul înconjurător. Este o investiție de peste 5,5 milioane de euro, fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, președintele CJ, Costel Fotea. Totodată, a fost depus un proiect similar și pentru mai multe comune din județ.

Mai exact, s-ar asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv, deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi duse în pubelele individuale, precum și fluxuri speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri de grădină, din construcții și demolări etc. În cadrul centrului integrat de colectare, prin aport voluntar, vor putea fi colectate de la persoane fizice și ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile (pături, haine, cârpe), materiale plastice, electrice/electronice/electrocasnice, saltele, metal, sticlă și ceramică, obiecte sanitare, cauciuc, inclusiv anvelope uzate.

Citit 502 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 08:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.