Cine salvează inima unui copil

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Arta populară în State: Muzeul Internaţional Mingei din San Diego va prezenta în perioada 1 august 2010– 3 aprilie 2011 o expoziţie cu temă legată de bogata cultură folclorică românească.

* România, invitat de onoare la Ierusalim: Institutul Cultural Român de la Tel Aviv anunţă, în perioada 2 – 14 august, cea de-a 35-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim, care are ca invitat de onoare ţara noastră.

Se prezintă două spectacole folclorice de muzică şi dansuri din judeţul Alba, în interpretarea tulnicăreselor Mariana şi Marcela Gligor şi a ansamblului „Cântul Sălciuan”. S-a mai pregătit o şezătoare românească cu demonstraţii de meşteşuguri (tors cu fusul şi furca, tricotaje, confecţionare de brăţări şi coliere din mărgele) şi workshop-uri ad-hoc.

La standul României, publicul va putea să cumpere cămăşi populare româneşti "ii", străicuţe, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn: tulnice, fluieraşe, cănuţe, obiecte de podoabă, păpuşele, toate lucrate manual, precum şi audio-book-uri cu cântece pentru copii.

Cea mai bună actriţă: Mirela Oprişor a câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul celui de-al 16-lea Festival de Film de la Sarajevo. Actriţa româncă a fost recompensată pentru prestaţia sa în filmul "Marţi, după Crăciun", regizat de Radu Muntean şi a primit un cec în valoare de 2.500 de euro, acordat de către Aeroportul Internaţional din Sarajevo.

* Salvatoarea copiilor cu probleme cardiace: În Israel există o organizaţie internaţională importantă pentru salvarea copiilor cu suferinţe cardiace din întreaga lume. În echipa medicală a Fundaţiei „Save a Child`s Heart” („Salvează inima unui copil") – SACH - lucrează şi Dr. Tiberiu Ezri, Şeful Departamentului de Anestezie de la spitalul Wolfson, Holon, afiliat cu Universitatea Tel Aviv.

Doctorul Erzi s-a născut în 1951 şi a crescut la Marghita, Bihor, a făcut medicina la Timişoara şi a emigrat în 1978 în Israel. Este profesor de anestezie şi terapie intensivă la Universitatea Tel Aviv şi şeful departamentului de anestezie şi a sălilor de operaţii de la spitalul Wolfson din oraşul Holon, vecin cu Tel Avivul.

În cazul în care un copil cardiac, de oriunde din lume - inclusiv din România, are nevoie de intervenţie medicală, doctorul Hertz spune că „Trebuie contactată fundaţia prin secretara ei, d-na Dawn –Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau prin mine – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”.

„Costul operaţiei, a spitalizării şi un loc de dormit şi masa pentru copil şi un membru de familie sunt toate plătite de SACH. Familia şi copilul plătesc numai biletele de avion”. 

SACH are birouri în toată lumea, dar nu şi la Bucureşti, doctorul de origine română considerând că o iniţiativă a românilor în acest sens ar fi binevenită.

„Este de preferat să se lărgească în mod substanţial serviciul de operaţii cardiace la copii în ţara lor de baştină. SACH poate şi aici să ajute prin acordarea de burse de studii chirurgilor şi anesteziştilor. Până acum, cinci medici anestezişti români s-au specializat la noi in acest domeniu”, mai declară reputatul profesor.

Citit 748 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.