Mai puțin de zece ucraineni au cerut protecție

Mai puțin de zece ucraineni au cerut protecție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul migranților care au intrat în țară pe la cele două puncte de trecere a frontierei de la Galați a fost în ușoară scădere, în ultimele 24 de ore. Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 454 persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 85 de persoane. Astfel, 539 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu 74 mai mulți decât în intervalul precedent.
Ucrainenii nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 273 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil.
Doar o parte a ucrainenilor nou-veniți au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, cei mai mulți continuându-și drumul. Astfel, joi, 6 octombrie, la blocul M11 erau 106 refugiați. La internatele și sălile de sport, erau ocupate 51 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 129 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.
În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat nouă permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 305 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.