UPDATE. Târgu Mureș: Secție ATI închisă, după ce cinci pacienți infectați cu bacterii rezistente la antibiotice au murit

UPDATE. Târgu Mureș: Secție ATI închisă, după ce cinci pacienți infectați cu bacterii rezistente la antibiotice au murit
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a transmis că în rândul pacienţilor s-a creat o confuzie privind spitalele din oraş, după ce o parte a presei a relatat în mod eronat că s-a depistat un focar de infecţie în Secţia ATI a acestei unităţi sanitare, când de fapt era vorba despre Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

SCJU Târgu Mureş a informat duminică, printr-un comunicat, că secţia sa ATI este funcţională, pacienţii fiind "în deplină siguranţă". "În Târgu Mureş funcţionează două Spitale Clinice Judeţene, respectiv, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, subordonat Ministerului Sănătăţii, şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş, aflat în subordinea Consiliului Judeţean (CJ). Pentru corecta informare a publicului larg şi, mai ales, a pacienţilor, facem următoarea precizare: doamna secretar de stat dr. Adriana Pistol s-a aflat, ieri, la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia ATI, care a fost închisă din cauza infecţiilor asociate asistenţei medicale aparţinând acestei unităţi sanitare, şi nu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cum a fost menţionat în diferite apariţii mass-media, inclusiv cu fotografii ale sediului acestuia", a precizat SCJU Târgu Mureş, în comunicatul de presă transmis.

Adriana Pistol a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la Spitalul Clinic Judeţean a fost identificat un focar de infecţie intraspitalicească, din şase cazuri, cinci soldându-se cu decesul, în ultimele zile. Potrivit Adrianei Pistol, acest spital este unul dintre puţinele din ţară care raportează infecţiile asociate asistenţei medicale.


Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat că cinci pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş, iar această secţie a fost închisă, relatează News.ro.

"La nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din șase cazuri, din care cinci s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile. Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter", a afirmat Adriana Pistol, citată de TVR.

Ea a menţionat că este necesară efectuarea screeningului bacteriologic al tuturor pacienţilor care mai sunt internaţi la terapie intensivă, urmând să se afle dacă mai sunt situaţii de pacienţi infectaţi cu aceste bacterii.

Citit 952 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2022 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.