UPDATE. Focul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei Constanța ar fi pornit de la o lumânare

UPDATE. Focul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei Constanța ar fi pornit de la o lumânare
FOTO: Facebook Claboo Media
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE. Un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, clădire de patrimoniu al cărei acoperiş a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime, a informat, duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă seară, aproape de ora 22,00, despre un incendiu la clădirea Arhiepiscopiei Tomisului. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", Răzvan Parconie, incendiul a fost localizat la scurt timp după miezul nopţii şi lichidat la ora 1,27, fiind distrus acoperişul clădirii Arhiepiscopiei Tomisului. La locul producerii incendiului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie, inclusiv patru autospeciale de pompieri din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că în mansarda cuprinsă de flăcări existau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.


Incendiul care a mistuit mansarda sediului Arhiepiscopiei din Constanţa ar fi izbucnit din cauza unei lumânări lăsate aprinse. Mai multe bucăți din acoperiș au căzut, inclusiv o turlă s-a prăbușit. La momentul izbucnirii incendiului, în clădire se aflau 15 călugări, care au reuşit să iasă la timp, potrivit autorităților locale citate de Digi24.

Duminică dimineață, la fața locului, erau încă pompieri și polițiști. Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, după ora 22,00, iar focul a cuprins toată mansarda.

În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, 100 de metri din mansardă erau cuprinși de flăcări. Când situația părea că este ținută sub control, focul s-a extins din cauza vântului puternic. La miezul nopții, ardeau 800 de metri din mansarda clădirii, iar oamenii din zonă s-au speriat când au văzut vâlvătaia:

La câțiva metri de sediul Arhiepiscopiei, se află Catedrala Sfinții Petru și Pavel, iar acolo arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă chiar în timpul incendiului.

Clădirea Arhiepiscopiei din Constanța este monument de patrimoniu.

Citit 1981 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.