Tranzacție. Vânzarea firmei gălățene Derpan, autorizată de Consiliul Concurenței

Tranzacție. Vânzarea firmei gălățene Derpan, autorizată de Consiliul Concurenței
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Golden Foods Snacks SA preia firma gălățeană Derpan SRL, cu sediul în Smârdan, despre care "Viața liberă" a scris în luna august a acestui an.

"Golden Foods Snacks SA este o companie care prelucrează și conservă fructe și legume. Aceasta produce și comercializează nuci, alune, semințe și fructe deshidratate atât sub brandul Elmas, cât și sub mărci ale terților (produse private label). Derpan fabrică pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie. Activitatea companiei constă în fabricarea și comercializarea produselor de panificație ambalate cu termen lung de valabilitate - croissant, ștrudel și brioșe. În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal", se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

În 2021, Derpan a raportat o cifră de afaceri netă de 39 milioane de lei, un profit net de 187.000 de lei, cu un număr mediu de 262 de salariați. Golden Foods Snacks a înregistrat o cifră de afaceri netă de 37,6 milioane de lei, o pierdere netă de aproximativ un milion de lei și un număr mediu de 77 de salariați. Compania din Smârdan produce anual 72 de milioane de croissante, exportă în 41 de țări și are 200.000 de consumatori zilnic.

Citit 5504 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.