Simona Halep, suspendată provizoriu pentru doping. Sportiva respinge acuzațiile

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru doping. Sportiva respinge acuzațiile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru doping în timpul turneului US Open, unde fusese eliminată încă din primul tur (august – septembrie 2022).

Conform sursei citate, instituția a analizat două probe prelevate în timpul US Open, ambele fiind pozitive la Roxadustat. Pe durata suspendării provizorii, Simona Halep nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

În replică, Simona Halep a transmis pe Facebook că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate: „Este cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte pentru că este împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei asemenea situații incorecte, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba despre titluri sau bani. E despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul”, a scris Simon Halep pe Facebook la puțin timp după apariția comunicatului oficial al Agenției de Integritate a Tenisului.

Roxadustat, vândut sub denumirea comercială Evrenzo, este un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Conform G4Media, anunțul instituției internaționale vine într-un moment dificil al carierei pentru Halep (31 de ani). Ea și-a suspendat participarea la turnee până la finalul acestui an după o serie de înfrângeri dureroase. Pe plan personal, ea a divorțat de Toni Iuruc.

Citit 913 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.