Pierdere pentru lumea medicală gălăţeană. Ne-a părăsit medicul stomatolog Romeo Ciocănaru

Pierdere pentru lumea medicală gălăţeană. Ne-a părăsit medicul stomatolog Romeo Ciocănaru
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Luni, 31 octombrie, ne-a părăsit unul dintre cei mai reputaţi medici stomatologi ai Galaţiului, dr. Romeo Ciocănaru. Născut la 16 octombrie 1953, a absolvit Liceul "Gheorghe Şincai" din Bucureşti, în 1972, urmând ulterior cursurile Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti (actualmente Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"), pe care le-a absolvit în 1979.

După stagiatura în cadrul Policlinicii Municipale din Galaţi, între 1979 şi 1982, a activat în cadrul dispensarelor din Bereşti şi Măstăcani, până în 1988, când ocupă prin concurs un post la dispensarul Portului Galaţi. În 1991, obţine prin examen titlul de medic specialist în stomatologie generală, în același an renunţând la postul din reţeaua de stat şi deschizând, împreună cu soţia sa, dr. Doina Adriana Ciocănaru, propriul cabinet privat, dotat şi cu laborator de tehnică dentară şi complet utilat, care, în timp, s-a transformat în ceea ce Galaţiul cunoaşte acum drept Clinica Dental, unde au venit să lucreze mulţi alţi medici, printre care şi fiul familiei Ciocănaru, Andrei, specializat pe implantologie. De altfel, atât Romeo, cât şi Doina Ciocănaru şi-au inspirat copiii să îmbrăţişeze această carieră, şi fiica lor, Delia, fiind tot medic stomatolog. 

Activitatea dr. Romeo Ciocănaru a continuat în mod susţinut, în 1994 el deschizând un al doilea cabinet, la standardele cu care familia Ciocănaru îşi obişnuise deja pacienţii. În 1996, obţine, prin concurs, titlul de medic primar în stomatologie generală. A urmat numeroase cursuri postuniversitare, a participat la manifestări ştiinţifice locale şi naţionale de profil, fiind membru în numeroase organizaţii profesionale, dintre care amintim Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice şi Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Liberă Practică din România. 

Dincolo de indubitabilele sale calităţi profesionale, pentru care stau martori toţi pacienţii pe care i-a avut pe parcursul celor peste patru decenii de carieră, dr. Romeo Ciocănaru era foarte devotat familiei sale, un prieten cald şi apropiat, un om care iubea viaţa, călătoriile şi pescuitul, care avea un dezvoltat simţ al umorului şi nu se ferea să îl folosească. Dispariţia sa este o mare pierdere atât pentru cei apropiaţi, cât şi pentru comunitatea gălăţeană, în ansamblul ei. Dumnezeu să-l odihnească!

N. R. Potrivit unui anunţ făcut de familie, trupul neînsufleţit se află depus la Biserica "Sfinţii Casian şi Gherman", de pe Faleză. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 3 noiembrie, de la ora 12,00, la aceeași biserică, iar înmormântarea, după aceea, la Cimitirul "Eternitatea".

Citit 15693 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.